Penne Pasta 🍝

med ferske tomater, spinat og sprø spekeskinke

Ingredienser

2 Personer

Ingrediens Pris
Estimert total pris
117.21 kr
100g Geitost 🐐
26.32 kr
263.20 kr/kg
5g Buljong Terning 🥫
10.25 kr
2050.00 kr/kg
30g Spinat 🥬
10.57 kr
352.31 kr/kg
2stk Tomat 🍅
11.98 kr
5.99 kr/stk
390g Hakkede tomater 🍅
6.90 kr
17.69 kr/kg
50g Spekeskinke 🥓
26.19 kr
523.75 kr/kg
180g Penne pasta 🌾
8.60 kr
47.80 kr/kg
150ml Matfløte 🥛
13.25 kr
8.83 kr/100g
1ss Olivenolje 🫒
3.15 kr
210.00 kr/l

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Fordel spekeskinken 🥓 på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gylne og sprø.

2. Grovhakk de ferske tomatene 🍅og skyll spinaten 🥬

3. Kok pasta 🌾 i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt av pastavannet i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

4. Varm opp olivenolje 🫒 i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett ferske tomater 🍅, hakkede tomater 🍅, grønnsaksbuljong 🥫, matfløte 🥛, salt og sukker. La småkoke i 3-4 min eller til noe tyknet. Tilsett en liten skvett av pastavannet.

5. Tilsett pasta 🌾og spinat 🥬 til sausen og smak til med salt, pepper og sukker.

6. Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med geitost 🐐 og små biter av sprøstekt spekeskinke 🥓

Næringsverdier

Næringsstoff Per 100g
Kalorier 13637.4 kcal
Energi 57339.5 kj
Protein 510.6 g
Fett 588.5 g
Mettet fett 349.1 g
Enumettet fett 25.2 g
Flerumettet fett 6.8 g
Karbohydrater 1530.3 g
Sukkerarter 269.7 g
Salt 70.4 g
Kostfiber 90.6 g
Stivelse 1252.9 g
Sukkeralkoholer 0.0 g
Estimert total vekt: 1020g ((510g per porsjon))