Penne Pasta 🍝
med ferske tomater, spinat og sprø spekeskinke
Ingredienser
2 Personer
Ingrediens | Pris |
---|---|
Estimert total pris | 117.21 kr |
100g Geitost 🐐 | |
5g Buljong Terning 🥫 | |
30g Spinat 🥬 | |
2stk Tomat 🍅 | |
390g Hakkede tomater 🍅 | |
50g Spekeskinke 🥓 | |
180g Penne pasta 🌾 | |
150ml Matfløte 🥛 | |
1ss Olivenolje 🫒 |
Fremgangsmåte
1. Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Fordel spekeskinken 🥓 på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gylne og sprø.
2. Grovhakk de ferske tomatene 🍅og skyll spinaten 🥬
3. Kok pasta 🌾 i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt av pastavannet i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.
4. Varm opp olivenolje 🫒 i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett ferske tomater 🍅, hakkede tomater 🍅, grønnsaksbuljong 🥫, matfløte 🥛, salt og sukker. La småkoke i 3-4 min eller til noe tyknet. Tilsett en liten skvett av pastavannet.
5. Tilsett pasta 🌾og spinat 🥬 til sausen og smak til med salt, pepper og sukker.
6. Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med geitost 🐐 og små biter av sprøstekt spekeskinke 🥓
Næringsverdier
Næringsstoff | Per 100g |
---|---|
Kalorier | 13637.4 kcal |
Energi | 57339.5 kj |
Protein | 510.6 g |
Fett | 588.5 g |
Mettet fett | 349.1 g |
Enumettet fett | 25.2 g |
Flerumettet fett | 6.8 g |
Karbohydrater | 1530.3 g |
Sukkerarter | 269.7 g |
Salt | 70.4 g |
Kostfiber | 90.6 g |
Stivelse | 1252.9 g |
Sukkeralkoholer | 0.0 g |